Betalingen met een krediet- of debetkaart verlopen in twee stappen:

Bij het autoriseren van een betaling controleert uw bank of uw kaart of bankrekening voldoende geld heeft voor de transactie, maar het bedrag wordt op dat moment nog niet gedebiteerd. Dit gebeurt door het bedrag tijdelijk te blokkeren. Als de autorisatie succesvol is, wordt de bestelling aangemaakt en beginnen wij met de verwerking van uw bestelling.

Uw kaart of bankrekening wordt gewoonlijk 24 uur na autorisatie gedebiteerd. Hier wordt het bedrag daadwerkelijk afgeschreven en overgemaakt naar onze bankrekening Emma. De afschrijving vindt gewoonlijk 24 uur na de machtiging plaats.

Soms, afhankelijk van uw bank, verschijnen beide transacties gedurende een bepaalde periode op uw creditcardafschrift of bankafschrift. U kunt er zeker van zijn dat uw kaart slechts eenmaal wordt belast en dat de tijdelijke machtiging ofwel van uw afschrift verdwijnt ofwel dat u een terugboeking ziet.

Kortom, autorisatie is het proces waarbij wordt gecontroleerd of u over voldoende geld beschikt, terwijl debitering het proces is waarbij het bedrag daadwerkelijk van uw kaart of rekening wordt afgeschreven.