Bij Emma willen we ervoor zorgen dat iedereen waarmee we zaken doen veilig is. Dat doen we onder meer door ongeoorloofd gebruik van krediet- en debetkaarten te voorkomen - vooral online, wanneer we geen fysieke kaart kunnen zien. Als houder van een Mastercard/Visa-kaart wordt je transactie beveiligd door het desbetreffende bedrijf.

Sterke Klantauthenticatie/Strong Customer Authentication (SCA) is een vereiste van de Europese Unie (EU) in het kader van de Payment Services Directive 2 (PSD2) voor bepaalde soorten online betalingen. SCA vereist dat klanten twee of meer onafhankelijke stukken authenticatie-informatie verstrekken, zoals een wachtwoord en vingerafdruk of PIN en een eenmalige code die naar hun mobiele telefoon wordt gestuurd, om hun identiteit te bevestigen alvorens een betaling te verrichten.

Zie Mastercard en Visa voor meer details.

Wat is het voordeel voor mij?

Dit programma biedt je een extra beschermingslaag om ongeoorloofd gebruik van je kaart bij het online winkelen te helpen voorkomen. Deze dienst helpt ons je echt te identificeren en beschermt je vooral tegen fraude.

Kost deze dienst mij iets?

Nee. Er zijn geen kosten voor je verbonden aan deze dienst.

Kan ik zowel krediet- als debetkaarten gebruiken?

Ja, deze dienst is ontworpen om te werken met zowel krediet- als debetkaarten wanneer je bij ons online winkelt. Als je je debetkaart gebruikt, is je online transactie vergelijkbaar met een krediettransactie.

Ik zie het Mastercard of Visa logo als ik deze extra stap doorloop. Wat betekent dit?

Wanneer je deze extra verificatiestap doorloopt, helpen deze bedrijven je informatie door te geven aan je bank, zodat zij je identiteit kunnen verifiëren. Het logo is er om je een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid te geven bij de overdracht.