Bij Emma willen we ervoor zorgen dat iedereen waarmee we zaken doen veilig is. Dat doen we onder meer door ongeoorloofd gebruik van krediet- en debetkaarten te voorkomen - vooral online, wanneer we geen fysieke kaart kunnen zien. Als houder van een Mastercard/Visa-kaart wordt uw transactie beveiligd door het desbetreffende bedrijf.

Sterke Klantauthenticatie/Strong Customer Authentication (SCA) is een vereiste van de Europese Unie (EU) in het kader van de Payment Services Directive 2 (PSD2) voor bepaalde soorten online betalingen. SCA vereist dat klanten twee of meer onafhankelijke stukken authenticatie-informatie verstrekken, zoals een wachtwoord en vingerafdruk of PIN en een eenmalige code die naar hun mobiele telefoon wordt gestuurd, om hun identiteit te bevestigen alvorens een betaling te verrichten.

Zie Mastercard en Visa voor meer details.

Wat is het voordeel voor mij?

Dit programma biedt u een extra beschermingslaag om ongeoorloofd gebruik van uw kaart bij het online winkelen te helpen voorkomen. Deze dienst helpt ons u echt te identificeren en beschermt u vooral tegen fraude.

Kost deze dienst mij iets?

Nee. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dienst.

Kan ik zowel krediet- als debetkaarten gebruiken?

Ja, deze dienst is ontworpen om te werken met zowel krediet- als debetkaarten wanneer u bij ons online winkelt. Als u uw debetkaart gebruikt, is uw online transactie vergelijkbaar met een krediettransactie.

Ik zie het Mastercard of Visa logo als ik deze extra stap doorloop. Wat betekent dit?

Wanneer u deze extra verificatiestap doorloopt, helpen deze bedrijven u informatie door te geven aan uw bank, zodat zij uw identiteit kunnen verifiëren. Het logo is er om u een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid te geven bij de overdracht.